Simulator

Veilig en rustig beginnen
met autorijles

 

VDR Verkeersopleidingen is de enige rijschool in Hoofddorp en omstreken met een rijsimulator. De simulator bootst zowel de auto als de weg precies na. Inclusief verkeer. Zo bouw je in een veilige omgeving je basisvaardigheden voor het autorijden op. Dat kan al vanaf 16 jaar!

 

Wat leer ik in de simulator?

Je leert onder begeleiding van een rijinstructeur hoe je de auto moet bedienen en oefent verschillende verkeerssituaties zonder (tijds)druk of oordeel. Nieuwe vaardigheden zoals schakelen komen uitgebreid aan bod. Zo bouw je een flinke voorsprong op en kun je je in de praktijkles concentreren op gevorderde handelingen.

Lesauto 2.0

Rijden in de simulator is geen videospelletje. Het is niet makkelijker dan rijden in een echte auto, behalve dat er geen ongelukken kunnen gebeuren! De simulator heeft een gaspedaal, koppeling, rem en handrem, en reageert net als een echte auto. Hij slaat dus af als je niet genoeg gas geeft, en rolt terug als de hellingproef verkeerd gaat. Zo leer je hoe een auto reageert op je handelingen. Maar er is meer: de simulator ziet waar je kijkt en hoe je reageert op de verkeerssituatie die gepresenteerd wordt. Het programma geeft feedback op je acties. Je kunt een situatie zo vaak oefenen als je wilt, tot je de juiste reflexen en reactiesnelheid hebt opgebouwd.

Bespaar kosten in de rijsimulator

Een rijles in de simulator kost minder dan een rijles in de auto. Dat komt omdat we geen kosten hoeven te maken voor benzine en het gebruik van de auto. Tijdens de rijles in de simulator krijg je begeleiding van een instructeur. En wat je in de simulator geleerd hebt, kun je in de auto direct toepassen. Zo heb je straks minder lessen in de auto nodig. Ook nog eens goed voor het milieu!

Prijzen en rijlespakketten

Zie tarieven pagina

Bekend van TV!

 

 

NOS kwam langs bij VDR verkeersopleidingen om te kijken naar onze rijsimulator.

 

Probeer het zelf

Benieuwd naar de mogelijkheden? We bekijken graag samen je wensen en behoeftes. Neem vandaag nog contact op of schrijf je direct in voor autorijles!

Meld je aan

Chat openen
Hulp nodig?
Hi 👋
Kunnen wij jou helpen?
Stuur ons een appje.