Auto met aanhanger (BE)

Rijbewijs BE: rijden met
een aanhanger

 

Wil je de weg op met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo? Bijvoorbeeld een paardentrailer, een zware caravan of materiaal voor je bedrijf? Dan heb je een rijbewijs BE nodig.

 

Wat zijn de eisen voor rijbewijs BE?

Om praktijkexamen te doen voor het rijden met een aanhanger, moet je een geldig autorijbewijs hebben en minimaal 18 jaar zijn. Je hoeft geen extra theorie-examen te doen voor het rijden met een aanhanger.

Jouw behoeftes centraal

Elke leerling is anders. VDR Verkeersopleidingen biedt daarom verschillende mogelijkheden voor rijles met een aanhanger. Om te bepalen hoeveel lessen je waarschijnlijk nodig hebt, doen we een in-test van 1,5 uur. Zo ervaar je het rijden met een aanhanger en ziet de instructeur hoe snel je de vaardigheden oppakt. Op basis van de in-test stellen we een pakket voor je samen. Heb je al ervaring met rijden met een aanhanger? Dan kun je mogelijk in 1 dag je rijbewijs BE halen!

Veilig vervoer voor je paard

Een paard is een dierbare en kwetsbare lading. Dat weten onze instructeurs als geen ander. Daarom werken we tijdens je rijles op verzoek ook aan de unieke omstandigheden van het rijden met een paardentrailer. Heb je specifieke vragen? De instructeur kan je gerichte tips en adviezen geven om je paard zo veilig mogelijk te vervoeren.

 

Aanhanger voor paard

Opfriscursus aanhanger

Heb je al een rijbewijs BE, maar wil je je vaardigheden opfrissen? Bijvoorbeeld met een paar uur caravantraining? Dan helpen we je graag met een opfriscursus. Bespreekt met de instructeur wat je nog wilt leren of oefenen, dan stellen wij een programma op maat voor je op.

Prijzen en rijlespakketten

Zie tarieven pagina

Begin direct met je rijbewijs BE

Wil je je rijbewijs voor de aanhangwagen halen? Meld je dan vandaag nog aan bij VDR Verkeersopleidingen. We bespreken samen je wensen en je kunt snel aan de slag.

Meld je aan

Chat openen
Hulp nodig?
Hi 👋
Kunnen wij jou helpen?
Stuur ons een appje.