Vrachtwagenrijbewijs (C)

Snel uw vrachtwagenrijbewijs? Kies voor VDR Verkeersopleidingen

 

Op zoek naar een goede rijopleiding voor uw vrachtwagenrijbewijs?  Kies dan voor VDR Verkeersopleidingen.

Nascholing Code 95

Hoe haal ik mijn vrachtwagenrijbewijs?

Voor uw vrachtwagenrijbewijs moet u drie examens afleggen:

  • Theorie-examen Verkeer/Techniek (RV1)
  • Theorie-examen Vakbekwaamheid/Administratie (V2C)
  • Praktijkexamen Rijbewijs C

Zodra u uw theoriecertificaten voor de vrachtwagen gehaald hebt, kunt u praktijkexamen doen voor Vrachtauto C. Voor het praktijkexamen moet u een geldige medische verklaring hebben.

Wat zijn de eisen voor rijbewijs C?

Om te beginnen aan rijbewijs C moet u een autorijbewijs B hebben. Als u professioneel gaat rijden met de vrachtwagen (met Code 95), kunt u beginnen met praktijkles vanaf 18 jaar. Als u niet professioneel wilt rijden (zonder Code 95), kunt u les nemen vanaf 21 jaar.

Theorie-examens vrachtauto

Natuurlijk kunt u ook voor vrachtwagentheorie terecht bij VDR Verkeersopleidingen. Het is mogelijk zelf te studeren voor het examen of bij ons een cursus te volgen.

 

Code 95 voor beroepschauffeurs

Als u voor uw beroep vrachtwagen wilt rijden, moet u naast de reguliere examens ook een Code 95 halen. Dit bestaat uit een theorie-examen Administratie Cases (V3C) en twee praktijktoetsen op afgesloten terrein. De inhoud van het theorie-examen voor Code 95 is gebaseerd op het theorie-examen Vakbekwaamheid/Administratie (V2C). Het is dus slim om deze examens vlak na elkaar te plannen.

 

Subsidie voor vrachtwagenrijbewijs

U kunt mogelijk subsidie krijgen voor uw vrachtwagenrijbewijs. VDR Verkeersopleidingen is namelijk aangesloten bij het SOOB subsidiepunt. Is uw bedrijf ook aangesloten bij SOOB? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie . Deze subsidie moet u aanvragen voordat u met de opleiding begint.

Subsidie mogelijkheden:
  • Bedrijven aangesloten bij SOOB tot 40%.
  • Voor de flexbranche STOOF-esf subsidie.
  • Alle goederenvervoerders en eigen vervoerders, subsidie via stichting Logistiekfonds Nederland.

Lespakket op maat

Om u optimaal voor te bereiden op uw praktijkexamen volgt u een zeer compleet lesprogramma. Alle onderwerpen komen aan bod. In onze app ziet u precies hoeveel lessen u al gehad heeft, en wanneer uw volgende les is. Daarnaast sturen we ook een notificatiemail voor elke les, indien gewenst ook naar uw werkgever.

Voorwaarden

  • Alle theorie- en praktijklessen vinden plaats onder Algemeene voorwaarden.
  • Praktijlessen dienen minimaal 48 uur van te voren worden geannuleerd. Mocht dit niet zo zijn, zien wij ons genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.
  • Cursussen Code 95 en nascholingsmodules die uiterlijk 72 uur voor aanvang worden geannuleerd, kunnen zonder aftrek van eventueel reeds gemaakte examenkosten worden uitgesteld tot de datum waarop de betreffende cursus opnieuw wordt aangeboden.
  • Reeds gereserveerde theorie en praktijk examens kunnen niet worden geannuleerd. Mocht er een andere kandidaat minimaal veertien dagen voor de examendatum het examen over willen nemen is hier een mogelijkheid toe. Wel brengen wij in zo’n geval € 29,50  administratiekosten in rekening.

Prijzen en rijlespakketten

Zie tarieven pagina

Waarom VDR Verkeersopleidingen?

Zeer compleet lessenplan

Geen minimumaantal lessen

Aangesloten bij het SOOB subsidiepunt

Erkend opleider VTL

Persoonlijke begeleiding

Theorieles op eigen school

Praktijkexamen in Hoofddorp

Meld je aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij vertellen u graag hoe u zo snel mogelijk aan de slag kunt.

Meer weten? Heeft u een vraag of wilt u informatie over onze rijlessen? Neem dan gerust contact op.
Chat openen
Hulp nodig?
Hi 👋
Kunnen wij jou helpen?
Stuur ons een appje.